Penta Laser: Bolt VII

De Penta Bolt VII is productie krachtpatser. Door zijn unieke samenstelling ben je verzekerd van een hoge betrouwbaarheid en kan deze uitgerust worden tot maar liefst 85 kilowatt.

Naast hoge vermogens onderscheidt de Penta Bolt VII zich door een unieke machineconstructie waardoor de levensduur aanzienlijk verlengd word.

Wil je direct persoonlijk advies?

  • Een demo binnen één werkdag geregeld
  • Gepersonaliseerde demonstratie
  • Deskundig advies voor uw productieproces

Specificaties

Snijoppervlakte: 3000x1500 tot 13000x3000 mm

Maximum snelheid: 240 m/min

Acceleratie: 4.0 G

Positioneer en repeteernauwkeurigheid: 0.06 mm

Verschillende automatiseringen mogelijk

Vermogen: 6 tot 85 kw

Technologie: 2.0 of 3.0D

Italiaans ontwikkelde CNC besturing

Italiaans ontwikkelde snijkop

Premium Fiberlaser voor hogere productie eis


Categorieën: Productie Fiberlasers

Penta Laser

Penta Laser is onderdeel van de El.En Group. Dit is een ondernemersgroep die al sinds 1983 lasersnijmachines produceert.

Onder de El.En Group vallen merken als Cutlite Penta en Penta Laser Systems. Door de jaren aan ervaring en een R&D afdeling in Italië kunnen we met Penta Laser echt een verschil maken met andere fiberlasers die in China geproduceerd worden.

De El.En Group is al jaren voorloper op technologie voor CO2 en fiberlasers. Zo waren ze de eerste met 12, 20, 30, 40 en recent zelfs 60 KW fiberlasers. Het grote voordeel hiervan is een enorme hoeveelheid aan kennis rondom fiberlasers.

Separaat machineframe

De Bolt VII heeft een seperaat machineframe voor het portaal en een apart frame voor de wisseltafel.

Door deze techniek voorkom je een totaal verouderingsproces van de machine en moet enkel het frame van de snijtafel in de loop van de tijd vervangen worden. Dit verlengt de levensduur van de machine enorm, en maakt het een betere investering voor lange termijn.

Hydraulisch verstelbare wisseltafel

De Penta Bolt VII is voorzien van een hydraulische wisseltafel.

Essentieel voor het laden van zware materialen. Daarnaast heeft het een enorm voordeel voor integratie met (toekomstige) automatiseringen.

Snijkop: Penta Evo 3

De Penta Evo 3 snijkop is ontwikkeld in Italië. Hij is gemaakt voor een hoge productie eis en geschikt tot 50 kilowatt. Uniek aan de snijkop is de focuscompensatie waarbij tijdens het snijden een live compensatie word gecorrigeerd. Hierdoor ben je verzekerd van een nog constanter snijbeeld ten opzichte van alternatieven in de markt.

De snijkop is zowel in 2.0D als 3.0D (Bevel) te verkrijgen.

Besturingssysteem: Smart Manager

De Penta Bolt VII heeft word aangestuurd door de Smart Manager Besturingssysteem. Ontwikkeld door de El.En groep in Italië. Deze besturing is gebruiksvriendelijk en eenvoudig om te bedienen. Al 30 jaar word het Smart Manager besturingssysteem ontwikkeld en doorontwikkeld. Met deze ervaring profiteer van je van een goed ontwikkeld systeem met veel kennis.

Laserbronnen

Met Penta Lasers bieden we zowel IPG Photonics als laserbron en Raycus als laserbron.

Beide hebben hun eigen voordelen, en dit lichten we graag per situatie toe.

Automatiseringen

Met de Penta Swing VII bieden we een breed scala aan automatiseringen aan. Dit kan zowel zijn voor uitgebreide laadtorens met een breed gamma aan laadposities als automatiseringen voor veel repeterende series van hetzelfde materiaal.

Ook behoort intelligent ontladen tot de mogelijkheden waarbij dit gesorteerd word door robots. Hierdoor word een compleet autonoom productieproces ontwikkeld en bent u verzekerd van een constante workflow in uw werkplaats.

Video's