Penta Laser: Swing VII

De Swing VII is het entrylevel model van Penta Laser.

Met Penta Laser bieden we fiberlasers aan die kunnen concurreren met Europese concurrenten voor een fractie van de prijs.
Ideaal dus voor de kritische ondernemer die een middelgrote tot hoge productie eis heeft.

Daarnaast onderscheidt Penta Laser zich door te werken met belangrijke Europese componenten waardoor het een unieke positie aanneemt in de markt voor Fiberlasers.

Wil je direct persoonlijk advies?

  • Een demo binnen één werkdag geregeld
  • Gepersonaliseerde demonstratie
  • Deskundig advies voor uw productieproces

Specificaties

Snijoppervlakte: 3000x1500 tot 12000x2500 mm

Maximum snelheid: 140 m/min

Positioneer en repeteernauwkeurigheid: 0.03 mm

Verschillende automatiseringen mogelijk

Vermogen: 3 tot 12 kw

Technologie: 2.0D

Italiaans ontwikkelde CNC besturing

Italiaans ontwikkelde snijkop

Premium Fiberlaser voor hogere productie eis


Categorieën: Productie Fiberlasers

Penta Laser

Penta Laser is onderdeel van de El.En Group. Dit is een ondernemersgroep die al sinds 1983 lasersnijmachines produceert.

Onder de El.En Group vallen merken als Cutlite Penta en Penta Laser Systems. Door de jaren aan ervaring en een R&D afdeling in Italië kunnen we met Penta Laser echt een verschil maken met andere fiberlasers die in China geproduceerd worden.

De El.En Group is al jaren voorloper op technologie voor CO2 en fiberlasers. Zo waren ze de eerste met 12, 20, 30, 40 en recent zelfs 60 KW fiberlasers. Het grote voordeel hiervan is een enorme hoeveelheid aan kennis rondom fiberlasers.

Heavy Duty Machinebed

De Swing VII series machineframes zijn gebouwd voor vermogens tot 12 kilowatt vermogen. Deze worden altijd gebouwd met kokers en plaatstaal met een hoge treksterkte voor een lange levensduur.

Het frame word nagegloeid en krijgt een secundaire verouderingsbehandeling.

Door middel van een portaalfreesmachine word dit frame precies op maat gemaakt zodat dit geschikt is voor hoge acceleraties en een lange levensduur.

Besturingssysteem: Smart Manager

De Penta Swing VII heeft word aangestuurd door de Smart Manager Besturingssysteem. Ontwikkeld door de El.En groep in Italië. Deze besturing is gebruiksvriendelijk en eenvoudig om te bedienen. Al 30 jaar word het Smart Manager besturingssysteem ontwikkeld en doorontwikkeld. Met deze ervaring profiteer van je van een goed ontwikkeld systeem met veel kennis.

Snijkop: Penta Evo 2

De Penta Evo 2 snijkop is ontwikkeld in Italië. Hij is gemaakt voor een hoge productie eis en geschikt tot 20 kilowatt. Uniek aan de snijkop is de focuscompensatie waarbij tijdens het snijden een live compensatie word gecorrigeerd. Hierdoor ben je verzekerd van een nog constanter snijbeeld ten opzichte van alternatieven in de markt.

Laserbronnen

Met Penta Lasers bieden we zowel IPG Photonics als laserbron en Raycus als laserbron.

Beide hebben hun eigen voordelen, en dit lichten we graag per situatie toe.

Automatiseringen

Met de Penta Swing VII bieden we een breed scala aan automatiseringen aan. Dit kan zowel zijn voor uitgebreide laadtorens met een breed gamma aan laadposities als automatiseringen voor veel repeterende series van hetzelfde materiaal.

Ook behoort intelligent ontladen tot de mogelijkheden waarbij dit gesorteerd word door robots. Hierdoor word een compleet autonoom productieproces ontwikkeld en bent u verzekerd van een constante workflow in uw werkplaats.

Video's