Reparatie guillotineschaar/plaatschaar Bombled Paris

Begonnen bij ons in de werkplaats van Besten machines aan een reparatie van een plaatschaar met een lekke cilinder, omdat de Bombled fabrikant er voor heeft gekozen om de machine zo te construeren, is het noodzakelijk om het gehele bovendeel (ram) eruit te moeten nemen als bij reparatie van cilinders.

Hiervoor hebben we een paar grote IPE 220 profielen boven het frame gelegd. Bij het demonteren van de scharnierpunten hangt namelijk de ram alleen op de oliedruk, maar bij een lekke cilinder is het wel verstandig om de ram te zekeren! We gaan de afdichtingen vervangen, nieuwe olie erop ( bijna 200 liter!) en alle bewegende delen ook nog even controleren op schade/slijtage. Want alles ligt toch open, en het is weinig meerwerk. We hebben ook gedacht om maar gelijk de afdichtingen van de neerhouders te vervangen, na overleg was dit akkoord.

Als Haco dealer Nederland doen we ook reparatie van andere merken, zoals Darley, LVD, Durma enz. In onze goed uitgeruste werkplaats kunnen we tot een gewicht van 10 ton aan. We hebben bij Besten machines als Haco dealer hebben we een mooie showroom in Haarle aan de Bloeme-weide 25 met een kleine 60 machines in voorraad staan. Het gros daarvan zijn jonge machines met minimale slijtage.