Profielwalsmachines en profielwalsrollen

Profielwalsmachines zijn in de meeste gevallen 2 of 3 rollen aangedreven, zware uitvoeringen zijn soms ook met 4 rollen uitgevoerd. Met een profielwals kunt u diverse soorten staal, aluminium, rvs, enz. in bochten of radius buigen. De meeste bewerkingen worden uitgevoerd in buis-vorm. Een trapleuning of een stalen speeltoestel voor buiten zijn daar goede voorbeelden van.

Bij Besten machines verkopen we diverse uitvoering profielwalsen, maar daar heb je niets aan als je de juiste rollen niet hebt. bij ons (Besten machines) leveren we voor elk profiel de juiste rollenset. Tegenwoordig leveren we 80% in kunststof uitvoering, het voordeel hiervan is dat het materiaal niet beschadigd, dit is vooral van belang bij balusters of andere in het zicht komende delen, maar ook in de jachtbouw wordt hoofdzakelijk kunststof toegepast. We hebben een zeer taaie en slijtvaste kunststof daarvoor gekozen, dit verhoogd de standtijd en maatvastheid.

Profielwalsrollen kunnen van diverse diameters gemaakt zijn, als het nodig is zit er op 1 machine 2 maatvoeringen, de onderste 2 bijvoorbeeld 150mm, de bovenste 100 mm. Dit ligt aan verschillende factoren, zoals de capaciteit van de profielwals, het product wat er door moet, en de draaidiameter.