Las- en plasma machines in de actie!

Wegens enkele uitlopende artikelen hebben we tot medio Januari de plasmasnijders en de Tig AC/DC lasapparaten ( lastoestellen) in de actie!
De lastoestellen zijn uitgevoerd in AC/DC en geschikt voor het lassen van staal, aluminium, rvs, enz. Lassen is een techniek die veel wordt toegepast in de werktuigbouwkunde. Door middel van lassen is het mogelijk om materialen stevig met elkaar te verbinden. Er zijn meerdere manieren van lassen mogelijk, o.a door middel van Mig-Mag, maar ook door het niet veel meer toegepaste lassen met gas en zuurstof.

Plasmasnijmachines worden gebruikt voor het doorsnijden van verschillende metalen. Deze techniek is ontstaan vanuit het TIG lassen, wat een verbindingstechniek is. Rond 1950 werd ontdekt dat wanneer de lasboog nauwer wordt, de gassnelheid en hittebestendigheid omhoog gaan. Dit heeft als gevolg dat de voltage en temperatuur ook toenemen. De hoge temperatuur smelt het metaal en de hoge gassnelheden blazen het gesmolten materiaal weg. In de loop der tijd is het plasmasnijden verbeterd en nauwkeuriger geworden en wordt het gebruikt om materialen te snijden die niet geschikt zijn om door middel van andere technieken gesneden te worden. Voorbeelden hiervan zijn aluminium en RVS.

We hebben al meer dan 20 jaar ervaring in de laswereld, service en onderhoud doen we hoofdzakelijk in onze eigen werkplaats. Ook hebben we de meeste slijtdelen op voorraad, zoals contactstiften, gasverdelers, toortsen, lasdraad ( 0.6-0.8-1.0-1.2mm) 

Proeflassen! U bent van harte welkom, liefst wel op afspraak, dan maken we tijd voor u. U kunt dan aan de lijve ondervinden hoe je een toorts moet vasthouden,(positie) maar ook is het mogelijk om enkele proefstukjes te maken.

Tig lassen: TIG AC/DC  lasapparaat met inverter techniek voor gebruik op 230V waarmee u ook elektroden kunt lassen.
-Apparaat beschikt over HF ontsteking, instelbare downslope, instelbare gas nastroom en 2-takt/4-takt schakeling.
-Ideaal voor het TIG lassen met gelijkstroom (DC), u kunt alle materialen lassen, ook aluminium
-Apparaat heeft alle belangrijke functies die u nodig heeft en juist ook weer niet teveel, de bediening blijft simpel.